2009. szeptember 23., szerda

Újabb hírek alapanyag ügyben

Bővült egy kicsit a kínálat, ha van rá érdeklődés, akkor DMC készletet is lehet nálam cserkészni, igen baráti áron!
A fonalak és gyöngyök ajánlata továbbra is áll. Ízelítő: most rendeltem 35000 db cseh gyöngyöt 4000 Ft-ért. Ha megérkezik, a képeket majd mutatom. Vegyes a csomag, kása és szalma, meg mindenféle egyéb is van benne.
Közben haladtam a Madárkával is, csempésztem bele egy kis aranyat, szeretem, ahogy csillog. Ha lesz kép, mutatom.
Egyenlőre sajnos beteg mindenki a családban, egyedül a kisfiam úszta meg eddig a dolgot, remélem, később sem kapja el. De nem egyszerű betegen itthon lenni két beteg és egy egészséges csemetével :(

2009. szeptember 19., szombat

Egy-két mutatnivaló


Az ígéret szép szó.... hoztam néhány képet a munkáimról, bár tény, hogy a fényképezésről van még mit tanulnom. De egy vagon gyerek mellett néha bizony választani kell: vagy a kézimunka, vagy a fotós ismeretek.
Váljon mentségemre, hogy bőszen nézem mások kézimunkás blogját és figyelem, hogy milyen kompozíciókat alkotnak. Gyöngyörűek.
Másrészt egy jó gép is kéne, mert ez a teljesen digitális kütyü, ami akkora, mint egy cigisdoboz, háááát... régen még jól működött, most viszont már nagy hátránya, hogy semmit sem tudsz állítani rajta, így sokat variálni nem lehet a képekkel.
No, nem sopánkodok tovább, mutatok (bár van egy, amit még nem lehet, mert szülinapra lesz).


Biscornu fehér Aida-ra
Arany DMC és barackszín Anchor 1+2 szál összefogva

Középen egy-egy arany gyönggyel összehúzva

Egy pici ollóőr Anyunak (Nina freebie-je alapján)

Egy 8x8 cm-es tűpárna, zöld szalagg és gyöngyel körbedíszítve,
a hátulja egy laza szövésű csíkos anyag.
A hímzővászon noname panama, a fonal Anchor


Az első - de biztos, hogy nem az utolsó Kiri-kendő
100% akril fonalból, hófehér, meleg és puha
170x80 cm blokkolás után

KözelKiri

És végül, de nem utolsósorban: nem bírtam ki, és - amellett, hogy egy új kendőt is kezdtem - belekezdtem a Madárkába: ez az egyik új fonal, amit Judittól vettem (azon a bizonyos szuper jó áron!). Némileg módosítottam a mintán, de csak abból a szempontból, hogy bizonyos öltések helyett gyöngyöket tettem (a legkisebb méretű kása, türkizkék színben). Az eredeti kihímzett darabot megnézhetitek itt.

Anyag: Zweigart Lugana Platinum
két szálon egy szállal
Fonal: Anchor multicolor

közelről...

Persze ez nem minden, de a többit majd legközelebb :) És tervbe vettem, hogy megosztom mindenkivel a linklistámat, mert rengeteget összeszedtem az elmúlt egy évben, több témában, talán mindenki talál hasznosat majd.

2009. szeptember 16., szerda

Robot lélektan - keresőoptimalizálás


Nem éppen keresztszemes téma :) Sőt, az oldal tartalmában egyetlen, ismétlem: egyetlen kötött kendő sem lelhető fel.
Viszont! Nagyon szuper és kiemelkedően hasznos tudomány közérthető nyelven arról, hogy a blogodat vagy a weboldaladat hogyan lehet a keresők (pl.: Google) számára optimalizálni. Tudom, hogy ez sokak számára nem fontos. De azért gondoljunk bele: sokatoknak van a MESKA-n boltja, ahol minél több mindent szeretne eladni, vagy megrendeléseket kapni. Az a kör, aki egymás blogját olvassa rendszeresen, természetesen a boltot is ismeri. Ám ha a blogod optimalizált, akkor ismeretlenek is eljutnak az oldaladra, s onnan esetleg a MESKA-ra. Ez - nem beszélve az anyagi haszonról - esetleg új ismeretségeket, új lehetőségeket jelent.
Másrészt azok is találnak benne hasznos infot, akik maguk ugyan nem blogolnak, de honlapot készítenek, készíttetnek, mert rengeteg olyan hibára hívja fel a szerző a figyelmet, amelyek elkerülésével jobb helyezést érhetünk el a találati listákon.
Szóval: nézzétek meg, megéri (szó szerint is akár!).

2009. szeptember 15., kedd

Alap anyag - alap áron

Kedves Fonal-, cérna-, szalag-, és gyöngyvadászok!

Nagyszerű hírem van: kedvező áron lehet hozzájutni osztott hímzőfonalakhoz (Anchor márka), sima és multicolor verzióban, organza- és selyemszalagokhoz, gyöngyökhöz, illetve varrócérnákhoz és gyöngyhímző fonalakhoz.
A példa kedvéért (kapaszkodni, nem leesni!): Anchor hatszálas osztott hímző 60,- Ft/db, Anchor hatszálas osztott hímző multicolor 70,- Ft/db. Az egyszínűeket 50, 101, 150, vagy 174 darabos, a multicolorokat pedig 27 darabos készletben is lehet rendelni!
Akit érdekel, kérem, hogy küldjön e-mailt, vagy írjon kommentet a bejegyzéshez!

Hajrá, hajrá :)

2009. szeptember 14., hétfő

Otthon - tenni, venni, de leginkább lenni

Nagyon jó hely az Internet! Főleg az olyan földhözragasztott anyukáknak, mint én. Ma véletlenül eltaláltam Via oldalára, ahol nagyon praktikus tanácsokat olvashatunk rendszerekről, otthonról, szervezésről.
Nálunk három gyerek van. Plusz két felnőtt. Plusz kert. És egy nap csak 24 óra (bár szerintem inkább 33, mert vannak órák, amik olyan strapásak, hogy duplán számítanak...). És ha valakinek Élete Értelme sokat dolgozik, akkor rá marad minden. Gondolom nem kell részleteznem, hogyha a gyermekek amplitúdója a csecsemőtől az iskolásig mozog. akkor mi mindenre kell figyelni. Ráadásul ott a kézimunka ugye. Tudom én, hogy más is fanatikus, sokszor meggondolom, hogy igyak-e egy pohár vizet, vagy inkább kössek még egy fordított sort :)
De komolyan: én mindig gondban vagyok: gyerekruha válogatás, szekrényösszepakolás, kert, játékszortírozás, néha a benti növényekkel is kéne foglalkozni, no meg a gyerekekkel is... a lista végelen, az időmmel ellentétben. Pedig jó szervező vagyok, de sokszor elveszem a teendők között.
Via oldalán - bár még nem tudtam végigböngészni teljesen - nagyon jó tippek vannak, érdemes bekukkantani, még akkor is, ha nem vesszük át teljesen, de biztos, hogy mindenki talál benne megfogadni valót.
Más: elkészültem életem első Kiri kendőjével, fehér, puha és meleg. Képekkel majd jövök, ha drága Uram segít, mert még én sem tudom saját magam hátulról fényképezni :) Plusz mutatok majd saját mintájú kendőt, egy kicsit felspécizve, ez szülinapi ajándék lesz. És ráadásnak majd egy xszemes tűpárna, jó?

2009. szeptember 10., csütörtök

AZ ELSŐ!!Kedves CSANDI!

Gratulálok, Te vagy az első hozzászóló a blogomhoz! Nagyon örülök, hogy más is olvasta végre soraimat, és nem nekem kell többször is belépnem és olvasnom (eltelve önnön íráskészségem nagyszerűségétől:)).
Sajnos díjat nem tudok adni, de kapsz tőlem egy igazi szolidáris (mert nagyjából "földik" vagyunk a családi- és érdeklődési helyzetünket tekintve), meleg, barátit... hogy ez most kézfogás, vállveregetés vagy puszi, döntsd el vérmérsékleted szerint!
Olvass továbbra is, ki ne maradj a fergetges humorból, ötletelésből, mintákból, kézimunkás rejtelmekből, no meg persze néhanapján egy-egy elgondolkodtató postból.

Üdv a még-nem-de-már-majdnem-ha-így-megy-tovább-biztosan rendszeres olvasók táborában!


Maja a Méhecske - Szerelmes!

Robo-blog

A kezdők kielégíthetetlen kíváncsiságával óránként nézegettem tegnap megdizájnolt blogomat. Gyöngyörködtem benne. Nagyon tetszik, ahogy pl. a látogatószámláló kinéz.
Mivel friss a blog, ezért a tegnap este mért 17 látogatóból én voltam kb. 15. Dehát nem is gondoltam, hogy azonnal ezrek keresnek fel. És mégis! Ma reggelre már több, mint 11 ezer látogatót mért a számláló.
Több alternatíván gondolkoztam: a legszimpatikusabb, hogy két bejegyzésemmel felkerültem a netes blogos bestseller listára, lassan beelőzöm Coelho-t, s a földteke másik felén ezrek olvasnak engem munka helyett. Ennek - valljuk be - csekély az esélye :)
A másik, hogy robotok (mármint programok) látogatják a blogot és kutakodnak hasznos infok után. Hát nem tudom... lehet, hogy megtanulnak keresztszemest hímezni a robotok is a végére, ha eleget keresgélnek, esetleg az én HTML-ben szerkesztett hátterem adja majd az ötletet a nemzetközi űrállomás szoftvereinek hekkeléséhez :)
Mindenesetre úgy tűnik, hogy a számláló nem megbízható, felelősséget tehát nem vállalhatok önnön népszerűségem méréséért.
Azért bízom benne, hogy lassacskán gyűlik majd az olvasóközönség! A számláló meg marad, mert nem hasznos ugyan, viszont szép :)

2009. szeptember 9., szerda

Blog-techMai napon kicsit rászántam magam, hogy a blogok beállításait tanulmányozzam.... rá kellett jönnöm, hogy ehhez nem néhány órára, hanem valószínűleg az egész életemre szükségem lesz :)
Egyenlőre a színeket és a hátteret sikerült megváltoztatnom, de a profizmus még messze van.
Majd akkor jön a java, amikor képeket fogok megpróbálni feltenni, persze majd csak akkor, ha elkészítettem a képeket egyáltalán :)
Ami a leendő lényeget illeti: sok-sok UFO-m van, azaz befejezetlen kézimunkám. Sajnos. Vagy nem, mert így amihez kedvem van, biztos, hogy van belőle. Majd írok listát, de most nem ezt akartam mondani, hanem: találtam egy szép ingyenes mintát, ezt itten

A kép alján látható címről ingyen letölthető, vagy kép mentése másként innen is. Szóval: ebből szeretnék majd tűpárnát készíteni édesanyámnak születésnapjára, amihez meg is szereztem a fonalakat, többek között két Kreinik fonalat is. Nagyon várom, hogy megérkezzenek, aztán majd szemre összeszedem hozzá a többit is. Tudom, nem egy középhaladó feladat, de azért az én gyakorlatlanabb kezemnek jó lesz.
Fonalakat és - remélhetőleg - a fázisfotókat majd mutatom :)

2009. szeptember 8., kedd

Indulás

Hát belevágok!
Bár nem tudom, hogy három gyermek, egy férj és egy családi ház mellett hogyan lesz még erre is időm, de talán megoldom.
Sok-sok szép, kedves, tartalmas és érdekes blogot olvastam az elmúlt néhány hónapban, ez is kedvet csinált, de jobban motivált, hogy milyen jó kis olvasóközösségek kovácsolódnak a blogok alapján.
Szóval lássuk, miről is szeretnék szólni, de csak tömören :): elsősorban kézimunka, hiszen minden szabad percemet ez tölti ki. Aztán talán a család, a srácok, esetleg könyv és film. És persze minden, ami eszembe jut.
Remélem, sokan idetalálnak majd!