2010. május 31., hétfő

Kulcstartó ABC

Sorozat gyártásba kezdtem: keresztszemes kis kulcstartókat gyártmányozok, az alábbiak az első három darab. Kifejezetten kulcstartónak szánom őket.
Minden egyes öltés kézzel készült.
Méretek: a legnagyobb (A) 4,5x4,5 cm, a középső (B) 3,5x3,5 cm, a legkisebb (C) pedig 2,5x2,5 cm, belsejükben egy kis vatelin van.
Természetesen a többi betűt is elkészítem, de ha valakinek az alábbi ABC-ből van kedve választani már most, szívesen meghímzem a számára, akár monogramot is. A fonal, és a hátlap színe is választható, megadható.

Megvásárolható a Meskán és a csajoskincsek.blogspot.com-on is!2010. május 27., csütörtök

Minek nevezzelek?

Alkotói válság... ő egy kísérleti darab, több szempontból is. Az Édesanyámnak készített nemezelt táska után elkapott a gépszíj, nagyon megtetszett a technika.
Ez a kis valami (minek nevezzem?) szintén tolnai gyapjúból kötött, gépben és kézzel is nemezelt. A végső forma után Bolero italporral festettem. Mivel eddig még tiszta gyapjút nem festettem így, eléggé meglepett, hogy ilyen szép, élénk színe lett.
Úgy gondoltam, hogy valami igazán habos-babos-rózsaszínes, lányos dolog lesz belőle. Emiatt készül a szinte már giccses díszítés, gyönggyel, bouillon öltésekkel, crazy quilt öltésekkel, rózsaszín és fehér színvilággal.
Az biztos, hogy pasztess rózsaszín len bélést fog kapni a végén, és talán egy gyöngyből fűzött, sodrott lánca lesz.
Az áthajtós fedél rész egy kicsit meg kéne növelnem, úgyhogy azt vagy körbehorgolom, vagy gyöngyszélt kap. Még nem tudom.
Kicsit gondban vagyok őméltóságával, hezitálok, hogy egyáltalán folytassam-e. A mérete alapján ez amolyan "leugrom kávézni a térre" szütyő, mert nagyjából egy lakáskulcs és egy Labello fér bele...
Szerintetek? Bontsam? Ítéljem UFO létre most már mindörökre? Vagy van benne fantázia....